Kravat Bağlama Stilleri
Özellikle davetlere giderken şık görünmenin en önemli unsurlarından biridir kravat. Kravat bağlama çoğu zaman telaşlı erkekler için büyük problem olabiliyor çoğu erkek kravatı eşlerinden yardım alarak bağlıyor bu yazımızdaki stiller hem erkekler için kolaylık sağlayacak hemde eşlerin daha fazla kıravat stili öğrenmesini sağlayacak.
Kravat bağlamanında bir çok stili ve şekli mevcut. Sizlere yardımcı olmak adına en popüler kravat bağlama şekillerini sizin için derledik, artık kravat bağlamak sizin için çocuk oyuncağı olacak ve davetlerde şık görünmenize bir kat daha katkı sağlayacak. Sırasıyla kravat bağlama stilleri aşağıdaki gibidir.En son olarakta papyon nasıl bağlanır onu paylaştık.
1. Basit düğüm
Basit düğüm, kravat düğümleri arasında en klasik olanıdır. Gerçekleştirilmesi en kolay düğüm olduğundan ve kravatların büyük bir kısmına, gömlek yakalarının hemen hemen hepsine uygulanabildiğinden en çok kullanılanıdır da.
Konik ve uzun şekilli olan basit düğüm, ince kumaşlı kravatlarla dar ve kalın kumaşlı kravatlarla geniş olarak kullanılır.
2. Çift düğüm
Çift düğüm, basit düğüme çok benzer, ancak ikinci bir tur daha gerektirir; başlangıç olarak, kravatın geniş ucu dar ucunun etrafını iki defa dolaşır.
Basit düğüme göre daha kalın duruşlu olan çift düğüm, gömleklerin çoğu için idealdir. Çok kalın kumaşlı olanlar dışında, bu düğüm de tüm kravatlara mükemmel bir şekilde uygulanabilir.
3. Windsor düğüm
Windsor düğümü özel günlerin düğümüdür. İngiliz stili bu düğüm, adını, ününü borçlu olduğu Windsor Dükü’nden alır.Hacimli bir düğüm olduğu için, İtalyan yakalar veya Windsor yakalar gibi, ayrık yakalar için tercih edilmesi gerekir.Gerçekleştirilmesi bazen oldukça güç olan bu düğümün, başarılı olabilmesi için, yakanın iki tarafının ortasına denk gelmesi ve gömleğin son düğmesini saklaması gerekmektedir.
4. Küçük düğüm
Küçük düğüm, adından da anlaşılacağı gibi, küçük bir düğümdür.
Özellikle kalın kumaşlı kravatlar veya sıkı yakalı gömleklerle kullanılır. Ayrık veya uzun yakalı gömleklerle kullanımından kaçınılmalıdır.
180°’lik bir “burma” gerektirse bile gerçekleştirilmesi oldukça kolay olan küçük düğüm, bir kravatı bağlamak için seçilebilecek en kolay formüldür.
5. Papyon bağlama
Tüm klasik kravatlar gibi, papyon da her türlü renk ve desende bulunur.
Genellikle siyah olan papyon düğüm, siyah bir smoking ve kanat yaka beyaz gömlek ile kullanılır. Bir takım elbise ve ayrık yaka ile, daha spor bir şekilde de kullanılabilir.
elinize emeğinize sağlık gerçekten çok işime yaradı teşekkürler
biz teşekkür ederiz.
Bu güzel bilgi için teşekkürler sayenizde kravat baglamayı öğrendim.